Huskeliste


Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, bool given in /var/www/roadtrip.dk/public_html/Road/wp-includes/class-wpdb.php on line 3858

Huskeliste

Hermed en huskeliste for dig der skal på roadtrip i USA. Men den er også repræsentativ for andre rejser over-there:

Vi anbefaler dig at tjekke nyeste regler for pas, visum og indrejse, såfremt vi haroverset en ændring.

Pas

Man kan ikke rejse til USA uden et gyldigt pas.

For at ens pas betragtes som gyldigt, skal det være maskinlæsbart. Husk at passet ikke skal udløbe mens du opholder dig i USA. Det skulle være muligt at rejse hjem fra USA på en pas der er op til 6 måneder for gammelt, men vi vil bestemt ikke anbefale at løbe chancen for det lykkedes. Du kan risikere at flyselskabet ikke vil flyve dig til USA eller at indrejse nægtes.

USA er meget opmærksomme på bortførsel af børn. Derfor kan man ikke uden videre rejse ind i USA med andre end ens eget barn. Skal du rejse med din niece eller dit barnebarn, så sørg for at få udarbejdet et dokument, hvor barnets forældre bekræfter de tillader denne rejse. Henvend dig til den amerikanske ambassade i Danmark for at høre nærmere. USA er vant til adoptivfamilier, så det er problemfrit at rejse ind i landet med sine adoptivbørn. Det samme gælder familier med forældre af samme køn.

Rejser du kun en forælder med dit barn, skal du være forberedt på en række spørgsmål ved indrejse. Her anbefales det også at rette henvendelse til den amerikanske ambassade i Danmark og høre om evt. behov for at få udarbejdet en tilladelse fra den forælder der ikke rejser med.

Visum (ESTA)

For at få lov til at rejse til USA skal man registrere sig i ESTA systemet.
En ESTA ansøgning skal laves minimum 72 timer før afgang.
Man skal bruge oplysninger fra sit pas ved registreringen, som foregår online, og man får svar med det samme.
En registrering gælder i 2 år – eller til man får et nyt pas.
Pas på med at udfylde den korrekt. Laver du en fejl og bliver afvist, så skal du have fat i ambassaden og have det ændret denne vej, da du ikke blot kan registrere dig påny.

Det koster 21 dollars (prisen den 21. maj 2024) at registrere sig i ESTA.

Bemærk Det er ikke en garanti for at komme ind i USA – kun lov til at flyve til USA. Man kan stadig blive afvist i Immigration.

Du finder en online ansøgning her: //esta.cbp.dhs.gov

Der er en række hjemmesider, der “er så venlige” at tilbyde, for et beløb der overstiger de 21 dollars at klare din ESTA. Her betaler du for at indtaste dine oplysninger i deres system, som de så automatisk sender til ESTA-systemet og formidler så svaret til ESTA sender de til dig, Med andre ord betaler du for absolut intet, så lad dig ikke snyde.

Har din rejse en varighed der overstiger 90 dage, eller skal du arbejde i USA, så skal du søge om Visum ved Den Amerikanske Ambassade i Danmark. Bemærk man skal møde op personligt på ambassaden i København.

Flybilletter

Din flybillet skal være en returbillet ellers kan du blive afvist at rejse ind i USA. Husk at udskrive billetten så du kan fremvise den såfremt immigrationsmyndighederne beder om dette.

Du kan finde prisen på en flybillet her: 

Første overnatning

Næsten alle fly til USA ankommer sidst på eftermiddagen eller først på aftenen. Derfor er det en god ide at bestille hotel til den første aften hjemme fra. Du skal desuden forvente at være ret træt ved ankomst, da det jo er nat i Danmark – så et hotel tæt på, styr på transporten derhen og hvordan du får en bid aftensmad er uundværligt. Husk desuden at vand ikke kan drikkes direkte fra hanen mange steder i USA, så få købt noget vand på flaske til den første overnatning – man bliver altid tørstig efter en oversøisk flyrejse.

Desuden skal du oplyse på told dokumentet I-94 (som du får i flyet) hvor du overnatter den første aften i USA. Så sørg for du har adressen på dig i flyet.

Find et godt Hotel her: 

Billeje

Bestil altid bilen på forhånd så kender du prisen og ved hvad du får, og prisen er tit billigere. Desuden slipper du for at skulle tage stilling til en hel masse ved ankomst, hvor du er træt og jetlagget. Generelt kan der lejes biler i de fleste lufthavne.

Husk at udskrive bekræftelsen og medbringe denne.

Husk kørekort! Det er ikke nødvendigt med et internationalt kørekort, hvis du lejer bil. Hvis du køber en bil, skal du have et amerikansk kørekort, for at tegne en forsikring.


Bemærk det ved flere selskaber koster ekstra, hvis der er mere end en der skal være chauffør. De koster faktisk et ekstra beløb på nogle dollars om dagen. På en længere tur kan det godt løbe op, så overvej om I ikke skal bruge de penge på noget andet og det er samme person der kører hele tiden. Det er ofte dyrere med chauffører under 25 år, og især chauffører under 21 år, så overvej lige en ekstra gang hvis I er flere unge på tur, hvem af jer der skal være chauffør – der er mange penge at spare :).

Har du børn med i barnesædealderen, så skal du på forhånd bestille barnesæde til dem. Bemærk de ikke er af samme standard som i Danmark. Oftest betaler du et beløb pr. dag for leje af barnesæde. Skal I på en længere tur, kan det godt betale sig at leje barnesæde til det første døgn og herefter selv købe et i USA.

Det anbefales at gå efter et selskab med mange kontorer rundt omkring i landet. Går din bil i stykker under lejeperioden vil du hurtigere kunne få den udskiftet til en ny en og være på farten igen.

Find en god pris på din lejebil her:

Kørekort

Mange stiller spørgsmålet: Behøver jeg et internationalt kør kort i USA? Og svaret er: Nej ikke hvis du har en dansk kørekort og viul LEJE bil i USA. Vi er godt klar over der på andre sider står det kan være en god idé at medbringe det internationale kørekort til USA, men ikke et krav, tjek dog altid med din konkrete biludlejer, for at være sikker. Hvis du er usikker, så koster et internationalt kørekort kun 25 kr, og fås på Borgerservice i din kommune, så hvis det giver dig ro på rejsen, er det ikke de 25 kroner du skal spare 🙂

Rejseforsikring

I USA er du hverken dækket af det gule eller det blå sygesikringskort, og skal du til læge eller hospital skal du selv betale alt dette. Det samme gælder hvis en sygetransport hjem skulle blive relevant.  Derfor skal du have en rejseforskning, når du skal til USA. har du en årsrejseforskning skal du være sikker på denne også gælder for USA inden du rejser. Selv bruger vi Europæiske Som vi haft brug for et par gange, alle gange uden problemer, og vores sager blev fulgt helt til dørs, hver gang, men rette udbetaling, uden problemer.

Penge og kreditkort

Da man kan betale med kreditkort stort set alle steder i USA (Visa og MasterCard), så er det vigtig at have et og gerne to kort med.

Man skal være opmærksom på, at der er beløbsgrænser på alle kort, og er denne nået kan du ikke bruge kortet i en given periode. Derfor overvej hvor meget du forventer at bruge og vær sikker på det er muligt med de kreditkort du har med.

Bemærk når man betaler med kort, kan ekspedienten sagtens finde på at tag kortet med, dette er ganske normale i USA, men gør også det er vigtig du tjekker kvitteringen du får, og den passer med det beløb der er trukket.

Det er altid godt at havde lidt kontanter med ved siden af, da de meget bruger kontakter i USA, det er også hurtigere at betale med kontakter nogle steder, og tit bruges til Tip (Drikkepenge), især på hotel værelser skal man jo lægge kontakter, da man ikke kan betale Tip med kort.

Husk hver hævning koster mellem 30-50 kr, og her er der også en grænse for hvor mange penge man kan hæve ad gangen. Tjek derfor med din bank hvor meget du kan hæve af gangen, omregn dette til dollars og hæv dette beløb når nødvendigt, frem for en masse mindre hævninger.

Husk altid og betal i lokal valuta med dit kort, ikke danske kroner, da vekselkursen er noget dyrere.

Mobildata (Internet)

Har du brug for mobilen i USA kan det godt blive dyrt. Du skal huske at reglen om en sms ved højt dataforbrug kun gælder i EU.

Vi anbefaler du enten køber et datakort i USA, eller har et abonnement hos 3 med 3LikeHome (se mere her)

Håndbagage

Udskrifter af billetter, billeje, adresse første nat mm.
Penge og kreditkort
Pas
Kamera
Bærbar computer, hvis du har denne med
Mobiltelefon
GPS
Pillepas

Det anbefales at anvende støttestrømper til den lange flyrejse.

Strøm (opladning)

Da strømmen ikke er 220V men 110V  i USA og deres strikkontakter ikke er de samme, skal man lige være opmærksom på dette læs evt mere her: Strøm

Der kan købes det nødvendige udstyr i Kastrup og i Billund inden afrejse fra Danmark.

Kuffertvægt

Det er en god ide at havde en kuffertvægt med, så du slipper for at skulle betale overvægt på vejen hjem, se et udvalg at kuffertvægte

National park pas

Skal du besøge mange national parker, kan der være en god ide at købe et National park pas, som giver indgang til alle national parker i USA, der er hurtig penge at spare

Du kan købe passet ved indgangen til næsten alle nationalparker

Vi ønsker dig en helt igennem fantastisk tur 🙂