The Natchez Trace Parkway

The Natchez Trace Parkway

Alle kender Route 66 – The Mother Road. Men langt færre kender The Natchez Trace – en ca. 700 km. lang naturskøn og oplevelsesrig rute gennem tre stater. Natchez Trace følger stort set “Old Natchez Trace”, en rejsekorridor gennem denne del af USA, der har været anvendt i 10.000 år af indianere, bådmænd, europæiske nybyggere, slavehandlere og soldater. Rejsekorridoren går fra Natchez i Missisippi, gennem Alabama til Nashville i Tennessee. Undervejs er der masser af natur at indsnuse og gode seværdigheder. Der er i alt ca. 90 “points-of-interests” langs Natchez Trace Parkway. Disse inkluderer historiske steder, vandfald, broer med mere. Vi vil ikke nævne dem alle på roadtrip.dk, men blot et udpluk.

Der er 31 ruter i USA, der betegnes som en All American Highway. Det er toppen af poppen, når det gælder ruter med naturoplevelser, historie og oplevelser. The Natchez Trace Parkway er en af dem. Det er National Park Service der har ansvaret for the Natchez Trace Parkway.

I starten af 1700-tallet blev the Natchez Trace Parkway betrådt af indianere og som dyrestier. I sidste del af 1700-tallet frem til starten af 1820’erne blev stien anvendt af handelsfolk fra Missisippi og Kentucky. De sejlede deres varer af floder til Missisippi og gik eller red tilbage af Old Natchez Trace.

Du kan læse meget mere om Natchez Trace Parkway her https://www.nps.gov/natr/index.htm og https://en.wikipedia.org/wiki/Natchez_Trace_Parkway . Det er muligt at køre ruten samt tage den på cykel.