Route 66

Route 66

Route 66, også kendt som “Main Street of America”, var en legendarisk 4.000 km lang landevej, der løb fra Chicago til Santa Monica i Californien. Den var en af de første veje i USA, der forbinder øst og vest, og den blev en symbol på frihed, eventyr og den amerikanske drøm.

Vejen blev bygget i 1920’erne og 30’erne som en del af det amerikanske vejnet. Den blev oprindeligt brugt af lastbiler og bilister, der transporterede varer og mennesker fra kyst til kyst. Men det var efter Anden Verdenskrig, at vejen blev virkelig populær som en turistrute. Tusindvis af amerikanere, og senere også turister fra hele verden, rejste langs Route 66 i deres biler for at opleve den smukke natur og de forskellige byer langs vejen.

Route 66 blev berømt for sine karakteristiske moteller, restauranter, benzinstationer og souvenirbutikker, der blev bygget langs vejen for at servicere de rejsende. Mange af disse steder er stadig åbne i dag og fungerer som en påmindelse om den tid, hvor Route 66 var en vigtig del af det amerikanske vejnet.

Selvom vejen ikke længere eksisterer som en sammenhængende rute, er der stadig meget at opleve langs Route 66 i dag. Mange af de oprindelige seværdigheder er stadig åbne, og der er masser af museer og udstillinger, der fortæller historien om vejen og dens betydning for Amerika.

Rejsende kan stadig køre langs dele af Route 66 i dag og opleve nogle af de mest ikoniske seværdigheder, som f.eks. Cadillac Ranch i Texas, Wigwam Motel i Arizona og Santa Monica Pier i Californien.

Route 66 er en del af Amerikas historie og en påmindelse om en tid, hvor rejser langs landeveje var en vigtig del af den amerikanske drøm. Selvom vejen ikke længere er en sammenhængende rute, er dens arv stadig vigtig for mange amerikanere og turister, der ønsker at opleve en del af den amerikanske historie og kultur.

Hvor lang er Route 66?

Route 66 er 2.448 miles (3.940 km) lang. Nedenfor kan du se hvor lang Route 66 er i hver stat

miles km
California 314 505
Arizona 401 645
New Mexico 487 784
Texas 186 299
Oklahoma 432 695
Kansas 13 21
Missouri 317 510
Illinois 301 484
Total 2,448 3,940

Rejsen på Route 66

De fleste der drager på Route 66 rejsen, starter i Chicago, Illinois og kører mod Santa Monica, California. Noget af vejen er skiltet, imens andet ikke er, så det er et must at have en nyere opdateret Route 66 guide med. Heri kan du også læse om alle de ting du møder på din vej. Der er også nogle strækninger, som ikke findes mere, eller som er i en sådan stand, at det ikke anbefales at køre på dem. Vi har selv taget rejsen fra Chicago til Santa Monica i 2017 med flere afstikkere fra ruten – og vi synes det var den helt rigtige retning at køre Route 66. Ombord i bilen havde vi følgeskab af vores skønne dengang 6-årige søn.

Hvor lang tid tager det at køre Route 66?

Det afhænger naturligvis af hvor meget du vil se på vejen, hvor mange afstikkere du planlægger og hvor langt du vil køre hver dag. Det anbefales som minimum at have to uger. Det synes vi er i underkanten, hvis du også vil se meget af det spændende du kommer forbi og hvis du har børn med i bilen. Vi vil anbefale tre uger.

Her finder du en oversigt over placeringen af de steder, som vi indtil videre har skrevet om langs Route 66. Bemærk du kan gøre mange gode afstikkere fra Route 66 og se meget mere.

Stops på Route 66

Bøger om Route 66:

Det er en god ide at have en eller to Route 66 bøger med på turen ned af Route 66, ud over en guide bog. Her er et par forslag.

  ROUTE 66 TRAVEL ATLAS: THE MOTHER ROAD

 

Roadtrip.dk anbefaler nedenstående bog som din Route 66 guide på turen. Vi anvendte selv denne, da vi kørte hele Route 66 i 2017.

Route 66 Adventure Handbook

Route 66 Adventure Handbook

Bogen har små kort, som guider dig på rette vej langs Route 66, og den fortæller dig om de ting du skal huske at se på turen.

En bog som denne er vigtig for at få det maksimale ud af din tur. Sørg for at anskaffe dig nyeste opdaterede udgave.

Guiden kan købes hos Saxo