Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, bool given in /var/www/roadtrip.dk/public_html/Road/wp-includes/class-wpdb.php on line 3858
Hvad koster en Roadtrip til USA…
Det er noget du i høj grad har mulighed for at påvirke. De store poster er flybilletter, transport, overnatning, mad og oplevelser. Skal du på en prisvenlig roadtrip med telt, en lille bil og mad på gasblus, eller skal du sove på femstjernede hoteller, leje drømmebilen og spise på de dyre restauranter?
Nedenfor kan du læse om relevante overvejelser i forhold til budgetlægning.
Flybilletter
Prisen på fly biletter svinger meget alt efter årstid og destination, men generelt er det dyrest om sommeren og når amerikanerne har helligdage naturligvis. Det kan betale sig at booke flybilletter i god tid. Desuden er det værd at overveje hvilken dansk lufthavn det er billigst at flyve fra, eller om du evt. skal flyve fra Malmø eller Hamborg. Du kan finde prisen på flybilletter her:
Bil(leje)
Her kan du tjekke bilen på nettet for forskellige destinationer, varigheder og biltyper. Bemærk der ofte er ekstragebyr pr. dag for flere end en chauffør samt for autostole til børn.
Her er der også nogle ting man skal være opmærksom på.
- Det er dyrere at leje bilen i en lufthavn, da du betaler en lufthavns skat. Har du mod på det, er der penge at spare ved at leje bilen væk fra lufthavnen, bestil evt en Uber eller en taxi til et udlejningssted der ligger lidt væk. Bemærk dog at udvalget at udlejere og biler er mindre når du ikke lejer i lufthavnen.
- Det koster ekstra ikke at aflevere bilen i samme stat, som den er udlejet. Dette skyldes at bilen så skal tilbage, til dens rette stat på et tidspunkt. Vi har sparet penge ved at far flyver til USA til det sted vi skal flyve hjem fra. Her lejer far en bil og kører den hurtigste vej til den lufthavn vores roadtrip starter fra, hvor mor så lander få dage efter med ungerne. Denne løsning har været super god med mindre børn, som ikke gider køre så langt hver dag.
Se mere om Billeje i USA
Rejseforsikring
Det er vigtig at have en rejseforsikring når du skal til USA, ellers kan det blive en dyr fornøjelse, hvis der sker noget undervejs. Bemærk det gule og blå sygesikringskort ikke gælder i USA. Har du en årsrejseforsikring, skal du kontrollere at den gælder i USA, og om den gælder hele dit ophold, da det tit er en begrænsning på 30 dages ophold.
Se mere om rejseforsikring her.
Mad
3 hovedmåltider om dagen, siger de kloge du skal have. Du skal bemærke at der er store portioner i USA, så det kan være noget af en bedrift at spise sig igennem tre hovedmåltider dagligt på restauranter. En måde at spare penge på og at få ens mave til at overleve turen, er ikke at gå ud at spise til hver eneste måltid.
Sover du på hotel eller motel få du mange gange morgenmanden med i prisen. Kvaliteten op udvalget af morgenmad afhænger af prisen på motellet og hotellet. Det kan være en donut og en kop kaffe eller en morgenmadsbuffet (dog ofte med mindre udvalg end på danske hoteller). Bemærk at morgenmaden er mere sød og mere fed i USA.
En tur på fastfood “restaurant” koster ca 14 $ per person, og en tur på restaurant ca. 20-35 $ (eks Denny’s). Billige frokostmuligheder er f.eks. at købe en stak tacos på Taco Bell og så del en sodavand.
Man kan også vælge at købe pålæg og brød, yoghurt, frugt og gnavegrønt, sandwich eller lignende.
Skal man campere kan man købe et gasblus og en billig gryde og lave varm mad ude i naturen.
Indgange
Alt man vil se koster som hovedregel penge, selv Nationalparker.
Skal man se flere Nationalparker, kan man købe et årskort og hurtig spare penge.
Disney parker og andre større forlystelsesparker koster hurtig 100 $ pr person for indgang.
Husk også at der tit skal betales for parkering. Dette kan hurtig blive 20 til 30 $ om dagen. Centralt i storbyer koster det en formue. Vi betalte 28 $ i timen for parkering centralt i Chicago i 2017.
Overnatning
Prisen på overnatninger svinger meget alt efter hvor i skal sove og kan svinge fra 40 til 150 $ pr nat. I telt kan overnatningen klares for 10 til 50 $
Du kan finde priser på hoteller og moteller her:
Lommepenge
Hvor mange lommepenge man skal have med afhænger af om du skal på shoppetur til New York eller på vandreferie i Grand Canyon. Prisniveauet er generelt lidt lavere i USA. Der er penge at spare på at gå i outlets og købe mærkevarer. Så køb endelig det nye par Converse-sko, Nike træningssæt eller den nye håndtaske i USA.
Benzin
Beregn en 20 – 25 $ pr dag alt efter hvor meget i skal køre, skal I kun være i en by burde 10 $ om dagen være nok.
Diverse
Husk at have indregnet drikkepenge i dit budget, det kan hurtig løbe op, se mere om drikkepenge her.
Skal i køre meget rundt kan en køletaske også være en god ide, se hvad der er godt at have i bilen på en roadtrip