Dodge City

Dodge City

I det sydvestlige Kansas, ved Arkansas River, finder du Dodge City. En legendarisk prærieby og Old West by kendt for at være en by for de lovløse i 1800-tallets Wild West periode. I dag er byen en kæmpe turistattraktion, hvor folk kommer langvejs fra for at se og opleve en vaskeægte cowtown fra Det Vilde Vest. Besøgende er især vilde med Historical Front Street, som er en genopbygning af den daværende hovedgade under byens lovløse Wild West tid. Kirkegården “Boot Hill” samt Historic Old Dodge City er også særdeles velbesøgt.

Historien om Dodge City

Den historiske Santa Fe Trail løber forbi det sted, hvor Dodge City ligger i dag. Santa Fe Trail er en historisk rejserute fra 1800-tallet, der forbandt Franklin i Missouri med Santa Fe i New Mexico. I 1847 blev Fort Mann bygget af lokale med det formål at beskytte rejsende langs Santa Fe Trail. Det blev angrebet af indianere året efter og stod ikke til at redde. Derefter blev Fort Atkinson bygget samme sted i 1850 af den amerikanske hær. Fortet var blot i funktion indtil 1853. I 1865 blev Fort Dodge bygget på stedet, da krigen mod indianerne i den vestlige del i USA blussede yderligere op. Der var behov for et fort igen i dette område langs Santa Fe Trail. Dette fort blev anvendt frem til 1882. I 1871 byggede en lokal rancher et lille hus ved den nuværende Dodge City for at holde øje med sit kvæg. Mange rejsende langs Santa Fe Trail gjorde holdt her. I 1872 åbnede George M. Hoover en bar i et telt ved Dodge City, som blev flittigt besøgt af soldater fra Fort Dodge og rejsende langs Santa Fe Trail. Folk begyndte ligeså langsomt at flytte til Dodge City. De levede af at sælge knogler fra buffaloes og af at arbejde på og ved fortet. I september 1872 kom der jernbane forbi Dodge City og det blev startskuddet til byen voksede. Dodge City blev sidenhen “queen of the cow towns”. Handel med kvæg, blandt andet Texas Longhorn, blev det nye sort i Dodge City. Byen boomede yderligere, især i perioden 1883-1884, hvor kvæghandlen var på sit højeste.

Dodge City blev kendt over store dele af USA som en ægte Wild West by med alt hvad dertil hører. Og det var også sådan livet reelt var i Dodge City. Det var en by med en større koncentration af saloons, spillehaller og bordeller end i andre byer i The Old West. Stedet blev kendt for sin Long Branch Saloon og sit China Doll bordel. I 1884 var der endda opstillet en mindre arena, hvor der blev fremvist tyrekamp af professionelle mexicanske tyrekæmpere. Byen var et sted hvor lovløsheden herskede og derfor ansatte  Dodge City flere revolvermænd end nogen anden by i det vilde vest. Flere af dem blev kendt over hele USA.

Fra livlig Old West Town til soveby

I 1885 blev Dodge City med et forvandlet fra en livlig Wild West Town til en lille soveby. Med kvæget fulgte sygdommen “splenic fever”. Som det vestlige Kansas blev mere befolket, måtte myndighederne gøre noget for at stoppe udbredelsen af sygdommen. Det var derfor ikke længere muligt at transportere Texas Longhorn kvæg til Dodge City. Grundlaget for Dodge City forsvandt. Folk flyttede mod vest for at søge lykken der og det samme gjorde mange af byens forretningsdrivende.

Historic Old Dodge City

Downtown Dodge City betegnes også Historic Old Dodge City. Hele denne del af byen summer af Old West. Her er turistattraktioner med westertema samt butikker og restauranter. Det er stedet, hvor du går rundt i Dodge City’s historiske gader, ser historiske bygninger og kan købe en cowboyhat. Der er diverse små sjove ting du kan prøve, blandt andet at få taget sort-hvid billeder i westerntøj. Et mega hyggeligt sted at ose rundt, kigge på sjove westerninspirerede souveniers og spise god mad. Giv dig til at være og indsnuse stemningen. Du kan også hoppe på en trolley rundt i byen for at se alle de historiske steder eller gå langs Dodge City Trail of Fame rundt i den historiske del af Dodge City.

Dodge City