The Pyramid on the Prairie

The Pyramid on the Prairie

Langt ude på prærien i North Dakota findes en pyramide med en højde på størrelse med en 4-etagers bygning. Den er hverken bygget af egyptere, indianere, rumvæsner eller har stået der i flere tusinde år.

Historien bag pyramiden virker så underlig aktuel i dag. Den blev bygget sammen med en række omkringliggende bygninger tilbage i 1960´erne for at beskytte USA´s atomvåben under Den Kolde Krig. Siden har den stået tom i årtier. I USA blev planlagt 12 såkaldte Safeguards systemer, hvoraf pyramiden i North Dakota var den eneste der blev færdigbygget. Oprindeligt beskyttede den Grand Forks Air Force Base. Det menes at færdiggørelsen af pyramiden i North Dakota var med til at bringe alle parter til forhandlingsbordet under Den Kolde Krig.

Pyramiden vægge består af over 1 meter tyk beton og kan klare et angreb med atomvåben. Der en anvendt store mængder stål og beton til at bygge pyramiden.

I dag er pyramiden en roadside attraction. Men kan ikke komme helt tæt på, men det er muligt at få et billede af pyramiden udenfor hegnet.

Pyramiden ser dog ud til at blive taget i brug igen, som et datacenter.

Du kan se hvordan pyramiden ser ud på denne youtube video.