Glass Beach

Glass Beach

Normalt forbinder du nok en strand med sand og vand. Men i Fort Bragg i Californien, er der en strand med sand, vand og glas. Rundt mellem sandet finder du masser af glasstykker afslebet af vejr og vind og bølger.

Baggrunden er desværre ikke et naturfænomen, men et resultat af menneskeligt svineri af værste skuffe. Stedet fungerede engang som losseplads for de lokale. Ja du læste rigtigt. De lokale brugte den smukke strand til at smide store mængder affald på. Og de smed store mængder affald i vandet. Blandt dette affald var store mængderknuste glasflasker. Med tiden er de mange glasskår blevet afslebet af havet og skyllet ind på land. Og dermed er der masser af afslebne glasstykker på Glass Beach.

Stranden er en del af MacKerricher State Park i Fort Bragg. Du er velkommen til at kigge på de mange glasstykker, fotografere dem og mærke på dem. Men de skal naturligvis blive på stranden, så andre besøgende også kan nyde dette mærkværdige syn. Det er ulovligt at fjerne glasstykker fra stranden.

Der er også andre strande i området, hvor du kan finde glas på. Prøv at gå på opdagelse på de nærliggende strande.

Bemærk at vandet ved Glass Beach er farligt at bade i. Man opfordres derfor til at have styr på sine børn konstant. Og det frarådes at soppe.

Der er gode vandrestier rundt i MacKericher State Park fra området ved Glass Beach.

Glass Beach