Marfa Lights

Marfa Lights

I Texas har et fænomen på nattehimlen kaldt Marfa Lights eller Marfa Ghost Lights været omgærdet af stor mystik. Folk søger mod Marfa i Texas for at se dette fænomen.

Marfa Lights er lys på nattehimlen. Det ligner næsten der flyver lanterner rundt på nattehimlen. Der er blevet gættet på det er spøgelser eller UFO´er,

Har du lyst til at se Marfa Lights, så skal du køre langs U.S. Route 90 øst for byen Marfa i Texas. 9 miles øst for Marfa finder du det område, hvor folk mødes for at se fænomenet. Og du skal naturligvis gøre det, når det er mørkt. Du skal dog have tålmodighed og sikkert komem forbi mange nætter, før du ser fænomenet. Men at opleve de folk der igen og igen jagter fænomenet er fascinerende.

Marfa Lights blev første gang rapporteret i 1883. En ung kohyrde så et mærkværdigt lys i det fjerne. Først troede han det var et lejrbål fra indianere. Han fortalte andre hvad han havde set. Flere fortalte de havde observeret noget lignende i området. Der blev ikke fundet udbrændte lejrbål, der hvor fænomenet var blevet observeret. I 1885 fortalte Anne og Joe Humphrey, at de havde set det mærkelige lys. Og sidenhen har der været talrige observationer af fænomenet.

I 2003 blev der sat målere op, som kunne registrere Marfa Lights. Disse har registreret fænomenet i gennemsnit 5,25 nætter om året. Det forventes målerne registrerer omtrentligt halvdelen af Marfa Lights fænomenerne.

Forskere har undersøgt fænomenet. Det mest gængse bud er at det blot er lys fra bilerne der kører langs U.S Route 67 syd fro Marfa eller fra lejrbål. Et andet bud er at det er et fænomen der opstår, når varm og kold luft blandes.

Drag selv til Texas og kom med dit bud.

Marfa Lights