Home of Truth

Home of Truth

I USA kan du finde mange spægelsesbyer. Spøgelsesbyer er tidligere bysamfund, som er blevet forladt. Og som nu står øde og forfaldne hen. Spøgelsesbyen Home of Truth er en ganske særlig spøgelsesby. I 1930´erne fungerede dette bysamfund som et internationalt religiøst utopia.

Home of Truth blev grundlagt i 1933 med 22 beboere. Indenfor de næste år voksede Home of Truth. I sin storhedstid boede der omtrentligt 100 mennesker i Home of Truth.

Filosofien og livsstilen

Og hvad var Home of Truth så for en størrelse? Det var et isoleret samfund. Der var som udgangspunkt ikke kontakt til omverdenen, når man boede i Home of Truth. Menneskerne der boede der levede et simpelt liv, men med mange regler der skulle følges. Når man ankom til Home of Truth delte man alle sine ejendele med resten af gruppen. Der blev ikke drukket alkohol eller røget tobak. Kød udover fisk måtte heller ikke indtages. Filosofien inkluderede troen på reinkarnation og at det var muligt at kommunikere med døde.

Lederen hed Marie Ogden. Hun var dygtig til at markedsføre filosofien. Hun overtog den lokale avis og delte herigennem sin filosofi og sikrede rekrutteringen af nye beboere til Home of Truth.

Allerede i 1937 forlod mange beboere i Home of Truth stedet. Det gjorde de fordi Marie Ogden havde berettet om at hun kunne kalde døde kvinder tilbage til livet. Det fik stor mediebevågenhed og mange indbyggere troede alligevel ikke på den del af filosofien. En hård kerne blev dog boende i Home of Truth. Og de boede der helt frem til 1977.

Besøg Home of Truth

Spøgelsesbyen med sine forladte bygninger kan ses langs Utah State Route 211. Området er privat ejet og indhegnet. Men du kan alligevel stoppe op og få et glimt af bygningerne fra den lovlige side af hegnet. Du kan se de oprindelige bygninger, hegn og så videre. Ved indgangsportalen står der Maries Place.

Home of Truth